Întrebări si răspunsuri

Întrebaţi-ne acum sau citiţi conversaţiile anterioare!

 Nume (nu va apărea pe site)

 E-mail (nu va apărea pe site)

Întrebare» Buna ziua, Doresc sa ma inscriu la cursurile de formare in Terapie familiar insa momentan nu lucrez intr-un loc de munca unde sa pot aplica tehnicile propriuzise insa sunt in colaborare cu doua institurii private(gradinita si fundatie non-profit) unde am desfasurat practica pe perioada Masteratului. Dupa doi ani de formare teoretica doresc sa abandonez actualul loc de munca si sa ma dedic in totalitate practicii supervizate. Este posibil sa incep cursul de formare in conditiile in care pana la inceperea anului 3 nu lucrez in domeniu? Multumesc anticipat.
 2013-9-26

In conditiile descrise puteti sa va inscrieti la cursul de formare. Pentru detalii legate de curs va rugam sa ne contactati pe adresa de mail agape @ terapeuta.ro

» Buna ziua, As dori sa va intreb daca aveti posibilitatea de a tine sedintele unei terapii in cuplu in limba franceza/engleza. Va multumesc.
 2013-9-1

In limba engleza da, in limba franceza nu, in acest moment.


» Buna ziua, Inteleg conditiile participarii la cursului NEST (si bineinteles importanta lor), insa ma insufletesc sa intreb in ce masura este o conditie obligatorie pentru inscriere ca, cursantul sa fie angajat la un loc de munca unde se lucreaza cu familii si cupluri/ pot aplica abordarea sistemica in mod direct. Va intreb asta deoarece sunt absolventa a Facultatii de Psihologie UBB, insa, din mai multe motive, nu lucrez deocamdata intr-un domeniu unde pot aplica cunostintele dobandite. Astept un raspuns din partea Dvs. si sper sa nu gasiti intrebarea mea ca fiind prea indrazneata . Multumesc.
 2010-3-8

În cazul cursului NEST existenţa unui astfel de loc de muncă nu reprezintă o condiţie obligatorie.

În schimb în cazul formării în terapie familială sistemică este importantă existenţa unui loc de muncă unde cursanţii pot aplica abordarea sistemică, în special în cadrul nivelului 3 al formării (etapa de practică clinică supervizată).


» buna ziua, am si eu o intrebare in legatura cu formare nest: pana cand se fac inscrieri si cum? va multumesc
 2009-11-18

Pentru inscriere la cursul NEST trebuie sa ne trimiteti formularul completat si un CV, iar noi va chemam la interviu atunci cand incepe un nou curs. In acest moment nu avem o data stabilita pentru inceperea urmatorului curs NEST si nici un termen limita dar avem o lista de asteptare.


» sunt absolventa de psihologie.cursul de formare in terapia familiala ma ajuta sa ma acreditez in acest domeniu?
 2009-4-27

Da. Asociaţia de Terapie Familială Sistemică Cluj este membru acreditat al Federaţiei Române de Psihoterapie si furnizor de formare profesională acreditat de Colegiul Psihologilor din România. Absolvenţii programului de formare primesc certificatul de psihoterapeut eliberat de către FRP si pot obţine atestatul de liberă practică în psihoterapie de la CPR. Pe baza certificatului de psihoterapeut eliberat de FRP si a unei recomandări din partea EFTA se poate obţine Certificatul European de Psihoterapeut eliberat de către Asociaţia Europeană de Psihoterapie (EAP). 


» Buna...sunt gay si sunt foarte frustrat din cauza homofobiei si discriminarii...ma deprim cand vad cata ura exista impotriva homosexualilor...
 2008-5-22

Din păcate proiecţia este un mecanism psihologic de defensă larg răspândit inclusiv la nivel colectiv. Proiectăm propriul nostru discomfort şi propriile frustrări pe persoane sau grupuri de persoane care sunt diferite de noi. Sper că aveţi în jurul dumnravoastră persoane care vă cunosc, vă înţeleg, vă apreciază şi vă acceptă aşa cum sunteţi.


» Buna ziua!As dori sa va intreb daca se poate adera ,ca membru ,la fundatia dumneavoastra.Daca da,care sunt conditiile de aderare,si cum pot sa ma inscriu?Va multumesc!
 2008-4-28

Fundaţia nu are membri. Personal puteţi să vă implicaţi în viaţa Fundaţiei prin participarea la activităţile rulate de aceasta. De asemenea, puteţi contribui la sprijinirea ei prin direcţionarea 2% din impozitul pe venit.

» remediu la anxietate
 2007-12-12

Anxietatea are mai multe feţe. Poate să aibă un obiect foarte concret (fobii), poate fi nespecifică, generalizată sau se poate manifesta prin perioade de anxietate acută şi simptome corporale (atacuri de panică). În tratamentul anxieţii în general se folosesc două tipuri de remedii: medicamente anxiolitice şi psihoterapia. Medicamentele sunt eficiente şi au efect imediat, dar numai atâta timp cât se ia tratamentul iar consumul îndelungat poate duce la dependenţă. Prin abordarea cauzelor de fond, psihoterapia poate să aibă un efect durabil, dar rezultatele apar în timp şi presupune o implicare personală activă din partea pacientului.

» Aritmomania se poate trata?
 2007-11-17

Aritmomania înseamnă o preocupare mintală excesivă cu numere şi numerarea lucrurilor, eventual comportamente care exprimă această preocupare. Numerele au un rol important în viaţa noastră. Există oameni „normali” care au obiceiul de a număra de ex. scările sau atribuie o semnificaţie aparte anumitor numere. În caz că acest lucru nu îi deranjează, nu se consideră o „manie” (boală mintală în limba greacă). Număratul poate deveni o problemă când omiterea ei provoacă anxietate. Stările anxioase reprezintă un grup de probleme care pot fi abordate prin psihoterapie. Într-o primă etapă dialogul urmăreşte o înţelegere mai bună a situaţiei. Pe baza acestei evaluări se caută apoi alternative la ideile, emoţiile şi comportamentele deranjante.


» Sunt interesata sa urmez un curs de terapie familiala.De profesie sunt asistent social ...Intrebarea mea este legata de locul/orasul unde sunt organizate cursurile pentru ca locuiesc in Vaslui si mi-ar fi destul de greu sa merg la Cluj. Poate aveti centre regionale...Va multumesc!
 2007-6-25

Majoritatea cursantilor nostri sunt din Cluj sau din judetele vecine si vin la Cluj cam o data pe luna, pentru seminarii de cate 2-3 zile. Pana acum toate cursurile le-am tinut la Cluj dar suntem deschisi si la alte variante in caz ca exista un grup de doritori de 12-16 persoane care se ocupa si de organizare.  


» Cum poate ajunge cineva terapeut? Exista cursuri speciale? E nevoie de o diploma in psihologie?
 2007-3-29

Formarea de psihoterapeut este o formare postuniversitara de minim 4 ani. La cursurile de formare se pot inscrie in principiu absolventii facultatilor de psihologie, medicina, asistenta sociala, psihopedagogie speciala, sociologie, teologie, dar conditiile difera in functie de modalitate psihoterapeutica si institut de formare.      

Pentru detalii va recomandam sa studiati site-ul Federatiei Romane de Psihoterapie.

>> Despre noi

>> Despre psihoterapie

>> Întrebări si răspunsuri

>> Întrebări frecvente

>> Articole

© Fundaţia Agape pentru Ocrotirea Vieţii