Formare Nest


Feedback din partea cursanţilor

„De mult timp sunt preocupată de această abordare a rănilor interioare, în special a rănilor din copilărie ... Faptul că există posibilitate de vindecare a rănilor noastre consider a fi un lucru minunat.”

„Instrumentele de lucru folosite surprind într-o manieră foarte delicată aspecte nebănuite ale psihicului. Ele te ajută să decodezi anumite fenomene interioare la care poate de mult timp căutai răspunsuri.”

„Pentru mine a fost o experienţă deosebită, vindicativă în care am înţeles clar legătura dintre manifestările comportamentale prezente, trăiri emoţionale, conflicte psihice, tipare şi traumele din copilărie. Mă înţeleg mai bine pe mine acum şi văd mult mai clar sensul vieţii mele în viitor.”

„Sincer, eram mulţumit de mine şi înainte de a veni la curs, dar participarea mi-a fost de un real folos: mi-a dat mai multă încredere, forţă şi o încurajare în munca mea.”

„Cursul m-a ajutat să localizez propriile nevoi şi tendinţe şi să nu mă las ghidat de ele ci de binele clientului meu.”

„În urma participării la acest curs mi-am dat seama de importanţa grupului, mi-am dat seama că terapia se realizează prin ceilalţi participanţi la grup, iar terapeutul este cel care crează cadrul adecvat pentru terapie; e un mijloc, un instrument, nu este piesa principală ca în terapia individuală de exemplu.”

„Un beneficiu remarcabil este faptul că am descoperit o metodă de abordare flexibilă, în care mă regăsesc şi prin care pot vedea schimbări de profunzime în viaţa celor care participă la programul de terapie.”

„ Această modalitate de formare oferă posibilitatea de a experimenta eficienţa terapiei de grup şi de a vedea ce impact poate avea asupra clienţilor. De asemeni, te ajută să empatizezi în mod real cu clientul. Astfel îţi poţi da seama de cum se simte în grup, ce conflicte interioare pot să apară, rezistenţa sau reticenţa de a se deschide grupului şi a spune lucrurile cele mai intime şi adânci ale sufletului.”

„Am învăţat „pe viu” caracteristici din managementul grupului, ceea ce ţine de reguli, dar în acelaşi timp flexibilitate.”

„Până nu conştientizezi şi nu îţi rezolvi tu, ca şi terapeut, anumite traume, nu poţi să ajuţi pe alţii. Până nu îţi refaci imaginea de sine şi nu te accepţi pe tine şi înveţi din aceste experienţe, nu poţi să-i ajuţi pe ceilalţi.”

„[După curs] mi-a fost mai uşor să identific situaţiile în care exista o legătură între o problemă actuală şi o traumă timpurie.”

„Mi-a plăcut mult în experienţa NEST faptul că nu se fac etichetări. Subiectul este lăsat să aibă propria reflecţie în ceea ce priveşte o anumită experienţă trăită. Există o anumită îndrumare, dar cu o fineţe şi o atenţie deosebită în a nu se încălca libertatea individului. Prin asta persoana are posbilitatea să-şi parcurgă propriul drum interior şi să ajungă la acea maturitate interioară.”

„Participarea la interacţiunile de grup şi cursuri m-a conştientizat de motivaţiile alegerii profesiei. Unii consilieri şi-au ales această profesie (şi printre ei mă număr şi eu), cel puţin în parte, pentru a lucra la propriile probleme.”
» Indicaţiile terapiei NEST

» Ce este NEST?

» NEST: baze teoretice şi tehnici terapeutice

» Formare în programul terapeutic NEST

» Feedback din partea cursanţilor

» Organizaţia NEST

» Codul etic şi de practică a membrilor NEST

» Terapeuţi, supervizori şi formatori NEST

» Formular de înscriere

>> Despre noi

>> Despre psihoterapie

>> Întrebări si răspunsuri

>> Întrebări frecvente

>> Articole

© Fundaţia Agape pentru Ocrotirea Vieţii