Nest képzés


Résztvevők visszajelzései

„Régóta foglalkoztat a belső sérüléseknek ez a fajta megközelítése, főképp a gyermekkori sérüléseké… Az, hogy a belső sebek gyógyíthatók, szerintem csodálatos dolog.”

„Az alkalmazott eszközök igen tapintatosan mutatnak rá a lelki élet olyan vonatkozásaira, amelyekről eddig sejtelmem sem volt. Segítenek abban, hogy megérts bizonyos belső folyamatokat, amire talán régóta keresed a választ.”

„Számomra nagyon jó tapasztalat volt, gyógyító hatású, amelyben sikerült megértenem a jelenlegi viselkedésem, érzelmeim, lelki konfliktusaim, szokásaim és gyermekkori traumáim közötti összefüggést. Jelenleg jobban megértem önmagam és sokkal tisztábban látom életem értelmét.”

„Őszintén szólva, én meg voltam elégedve csoport előtti önmagammal, de kifejezetten hasznomra volt az abban való részvétel. Úgy érzem, hogy gátlásaimat le tudtam vetni és remélem, nem csak én nyertem az együttlétből, de a többiek is. Elsősorban tudást akartam szerezni, de úgy érzem, hogy ennél sokkal többet kaptam.”

„A tanfolyam segített azonosítani saját szükségleteimet és figyelni arra, hogy ne ezek irányítsanak, hanem az, hogy mi a jó a kliensemnek.”

„A tanfolyam elvégzése által ráébredtem a csoport fontosságára és rájöttem arra, hogy a terápia a többi csoporttag által valósul meg, a terapeuta pedig az a személy, aki megteremti a terápiához szükséges körülményeket; egy eszköz, nem főszereplő, mint az egyéni terápiában például.”

„Számomra nagy nyereség, hogy felfedeztem egy rugalmas kezelési módszert, amivel azonosulni tudok, és amely által mélyreható változásoknak lehetek tanúja azok életében, akik résztvesznek a terápián.”

„Ez a képzés lehetőséget nyújt a csoportterápia hatékonyságának és a páciensekre tett hatásának a megtapasztalására. Úgyszintén segít abban, hogy őszintén együtt tudjál érezni a pácienssel. Így megtudhatod, hogy érzi magát a csoportban, milyen belső konfliktusok adódhatnak, megértheted azzal kapcsolatos ellenállását vagy ellenkezését, hogy megnyíljon a csoport előtt és feltárja legféltettebb titkait.”

„ ‘Élőben’ tanultam meg a csoportvezetés sajátosságait, ami szabályokon alapszik, de ugyanakkor rugalmas is.”

„Amíg te, mint terapeuta, nem tudatosítasz és nem dolgozol fel bizonyos traumákat, nem segíthetsz másokon. Amíg nem javítasz az önértékeléseden, nem fogadod el saját magadat és nem tanulsz ezekből a tapasztalatokból, nem tudsz másokon segíteni.”

„(A képzés után) könnyebb volt számomra felismerni azokat a helyzeteket, amikor összefüggés lehet a jelen probléma és valamilyen gyermekkori trauma között.”

„Nagyon tetszett a NEST képzésben, hogy nincs címkézés. Mindenki egyéni módon értelmezhet egy adott helyzetet, tapasztalatot. Van egy bizonyos irányítás, de ez különösen finom és nagy figyelmet szentel annak, hogy ne sértse meg az egyén szabadságát. Így mindenkinek megvan a lehetősége, hogy a saját belső útját megtegye és eljusson ahhoz a bizonyos belső érettséghez.”

„A csoportfoglalkozásokon és előadásokon való résztvételem során ráébredtem pályaválasztásom okaira. Egyesek (köztük én is) azért választják ezt a szakmát, legalábbis részben, hogy saját problémáikon dolgozhassanak.”
» A NEST alkalmazási területei

» Mi a NEST?

» NEST: elméleti háttér, terápiás eszközök

» NEST képzés

» Résztvevők visszajelzései

» Szervezeti háttér

» NEST terapeuták, szupervizorok és kiképzők

» NEST etikai kódex

>> Rólunk

>> A pszichoterápiáról

>> Ön kérdez, mi válaszolunk

>> Gyakori kérdések

>> Érdekes cikkek gyűjteménye

© Agape Életvédő Alapítvány